Marmara Grubu Vakfı Logosu
Marmara Grubu Vakfı · Haber Arşivi

Haber Arşivimiz

Geçmiş dönem haberlerimiz · Arşiv sayfası 105/388

21 Haziran 2022

8.Uluslararası Yoga Günü Kutlandı

8.Uluslararası Yoga Günü Kutlandı

Hindistan İstanbul Başkonsolosu Sudhi Choudry tarafından bu yıl sekizincisi tertiplenen Uluslararası Yoga Günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.Gençlerin büyük rağbet gösterdiği Yoga Günü'nde Marmara Grubu Vakfı adına Dr.Akkan Suver de Nimet Ulubay ile birlikte hazır bulundu.

17 Haziran 2022

Demireli Ebediyete Uğurlayalı 7 yıl oldu.

Demireli Ebediyete Uğurlayalı 7 yıl oldu.

Türkiye Cumhuriyet’inin 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i bundan yedi yıl önce kaybetmiştik.

Süleyman Demirel 'in ebediyete intikalinin 7.yılında Dr. Akkan Suver bir basın açıklaması yaptı.

"-Türk siyaset dünyasının efsane isimlerinden 9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel' i, Marmara Grubu Vakfı olarak ebediyete intikalinin yedinci yılında  saygı ve rahmetle anıyoruz .
 
Demokrasiye, hukuka, anayasaya  saygısıyla örnek bir devlet adamlığı sergileyen Süleyman Demirel uluslararası alanda da kabul gören bir şahsiyetti.Marmara Grubu Vakfı Onur Madalyası ve Marmara Grubu Vakfı Toplumsal Sorumluluk Ödülleri sahibi de olan Süleyman Demirel ; Marmara Grubu Vakfı 'nın sivil toplum alanındaki çalışmalarına büyük önem vermişti.   Avrasya Ekonomi Zirveleri' nin oluşumunda da pay ve hisse sahibi olan Süleyman Demirel'in aziz hatırasına her zaman bağlı kalacağız. "
 

16 Haziran 2022

Şuşa Beyannamesinin yıldönümü

Şuşa Beyannamesinin yıldönümü

Azerbaycan 'ın Vatan Savaşı sonrası, Kars Anlaşmasının 100.yılında Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Şuşa Anlaşması' nın Birinci yıldönümünde Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr Akkan Suver Azerbaycan basınına bir demeç verdi.

Dr Akkan Suver özetle şunları söyledi :
 
"- Şuşa Anlaşmasının yıldönümünü İdrak ettiğimiz bugün, bir millet iki devlet gerçeğini yeniden görmenin yüksek mutluluğu içindeyiz.
 
Şuşa Anlaşması bir  barış anlaşmasıdır. Ekonomi, enerji ve savunma alanlarını kapsadığı kadar, Türk Dünyası'na   bir birliktelik mesajı da veren Şuşa Anlaşması, yalnız Kafkasya coğrafyasına değil insanlık alemine yol gösterecek örnek bir sözleşmedir.
Kars Anlaşması' nın yüzüncü yılında imzalanan bu onurlu anlaşma ile Azerbaycan'ın düşmanı Türkiye 'nin düşmanı, Türkiye' nin düşmanı da Azerbaycan'ın düşmanıdır. Ortak savunma, ortak enerji ve ortak ekonomi düşünceleri de yarınlarımızın ayrı bir teminatıdır. "

 

Akkan Suver: Şuşa Bəyannaməsi “Bir millət, iki dövlət” olmağımızın yeni bir sübutudur

15.06.2022 [21:05]
İstanbul, 15 iyun, AZƏRTAC
 
Bu gün Şuşa Bəyannaməsinin birinci ildönümünü qeyd etmənin qüruru içindəyik. Azərbaycan ilə Türkiyə arasında İkinci Qarabağ müharibəsindən sonra ortaya çıxan şərtlər işığında, Qars müqaviləsinin 100-cü ildönümü ərəfəsində imzalanan Şuşa Bəyannaməsi “Bir millət, iki dövlət” olmağımızın yeni bir sübutudur.
 
Bu fikirləri AZƏRTAC-a müsahibəsində “Mərmərə Qrupu” Strateji və Sosial Araşdırmalar Vəqfinin sədri, professor Akkan Suver söyləyib.
 
Bu sənədlə bundan sonra sadəcə Azərbaycan ilə Türkiyə arasında və ya Qafqazda deyil, ümumiyyətlə bütün türk dünyasında da yeni bir həqiqətin yarandığını bildirən Akkan Suver deyib: “Qeyri-Hökumət Təşkilatları olaraq biz, Şuşa Bəyannaməsini iqtisadi və enerji əməkdaşlığı, dostluğu olmaqla yanaşı, həm də türk dünyası üçün yeni bir yol xəritəsi kimi qəbul edirik. Türkiyə və Azərbaycan birliyini bir daha bütün dünyaya nümayiş etdirən bu bəyannamə əsrlərdir davam edən qardaşlığımızın kağıza köçürülən yeni şəklidir. Bu bəyannamə eyni zamanda türk dünyası ölkələri arasında həmrəyliyin və qarşılıqlı etimadın nümunəsidir. “Mərmərə Qrupu” Strateji və Sosial Araşdırmalar Vəqfi olaraq Türkiyə Prezidenti Rəcəb Tayyib Ərdoğan və Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin liderlikləri ilə meydana gələn bu bəyannamənin birinci ildönümü münasibətilə hər kəsi ürəkdən təbrik edir, bu həmrəyliyin ölkələrimiz üçün əhəmiyyətini yüksək qiymətləndiririk”.
 
Günel Məlikova
 
AZƏRTAC-ın xüsusi müxbiri

 

13 Haziran 2022

Mustafa Gültepe TİM Başkanı seçildi

Mustafa Gültepe TİM Başkanı seçildi

Yıllardır başarıyla İHKİB Başkanlığını yapan Mustafa Gültepe TİM Başkanı seçildi.

Tek liste halinde girdiği seçimde 273 oyun tamamını alarak seçilen Mustafa Gültepe bir anane halinde sürmekte olan Avrasya Ekonomi Zirveleri'nin Moda Defilesi'nin hamiliğini yapmaktaydı.TİM önceki Başkanı İsmail Gülle 'den başkanlığı devir alan Mustafa Gültepe' ye Marmara Grubu Vakfı olarak tebriklerimizi ve engin başarı dileklerimizi sunuyoruz.

Cafer Okray, Dr Akkan Suver, Turan Sarıgülle ve Ali Rıza Arslan Mustafa Gültepe ile birlikte.

10 Haziran 2022

Özbekistan Kamu Vakfı ile Marmara Grubu Vakfı İyi Niyet Anlaşması İmzaladı

Marmara Grubu Vakfı'nın 25.Avrasya Ekonomi Zirvesi çalışmaları sırasında merkezi Taşkent'te bulunan Özbekistan Cumhuriyeti İstihdam ve Çalışma İlişkileri Bayındırlık Vakfı ile Marmara Grubu Vakfı kültürel ve sosyal alanlarda sivil toplum alanında işbirliği yapmak üzere bir iyi niyet anlaşması imzaladılar. İmza Töreni'nde Özbekistan tarafını Salokhiddin Samadov, Marmara Grubu Vakfı tarafını ise Dr. Akkan Suver ve Cafer Okray temsil ettiler. İmza Töreni sonrasında Salokhiddin Samadov, Dr. Akkan Suver'e "çapan" giydirdi.