Marmara Grubu Vakfı Logosu
Marmara Grubu Vakfı · Haber Arşivi

Haber Arşivimiz

Geçmiş dönem haberlerimiz · Arşiv sayfası 184/388

3 Aralık 2019

Beşiktaş Belediye Başkanı Ali Rıza Akpolat Yeni Yıl Yemeği verdi

Beşiktaş Belediye Başkanı Ali Rıza Akpolat Yeni Yıl Yemeği verdi

Beşiktaş Belediye Başkanı Ali Rıza Akpolat yaklaşmakta olan Yeni Yıl münasebetiyle İstanbul Four Season Oteli'nde bir Resepsiyon verdi. Resepsiyona İstanbul'da bulunan diplomatik misyon şefleri ile Ruhani liderler katıldı. Dr. Akkan Suver'in Marmara Grubu Vakfı Genel Sekreteri Cafer Okray'ın birlikte katıldığı Resepsiyon Belediye Başkanı Ali Rıza Akpolat'ın konuşmasıyla başladı. Misafirler adına Patrik Bartholomeos'un konuştuğu Resepsiyon geç saatlere kadar müzik eşliğinde sürdü.

2 Aralık 2019

Malta Başkonsolosu Franklin Aquilina’ya ziyaret

23. Avrasya Ekonomi Zirvesi tanıtım çalışmaları çerçevesinde Malta'nın İstanbul Başkonsolosu Franklin Aquilina’yı makamında ziyaret eden Dr. Akkan Suver bilgi sunumunda bulundu. Dr. Akkan Suver ziyarette 7-8-9 Nisan 2020 gxünleri tertiplenecek olan 23. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde Malta'nın özellikle de önceki Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca’nın katılımına Marmara Grubu Vakfı'nın verdiği büyük önemi de gündeme getirdi.

30 Kasım 2019

Patrik Bartholomeos Aziz Andreas Bayramını kutladı

Patrik Bartholomeos Hazreti İsa'nın 12 Havarisi'nden biri olan ve Fener Rum Patrikhanesinin kurucusu olan Aziz Andreas adına kutlanan Bayram (Yortu) münasebetiyle bir Resepsiyon verdi.

Resepsiyona İstanbul'da bulunan diplomatik misyon şefleri, Vatikan'dan Kardinal başkanlığında bir heyet, İskenderiye Patriği, Ukrayna Kiev Kilisesi heyetiyle İstanbul'un Belediye Başkanları da katıldı. Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver ve Müjgan Suver de Resepsiyon'da hazır bulundular. 

Patrik Bartholomeos'u Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız ve Dr. Akkan ve Müjgan Suver ile birlikte görmektesiniz. 

30 Kasım 2019

Enerjinin İpek Yolu TANAP, TAPla buluştu

TANAP (Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı) ile TAP ( Trans Adriyatik Boru Hattı ) Edirne'nin İpsala ilçesinde düzenlenen uluslararası bir törenle buluştu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in birarada katılarak gerçekleştirdikleri buluşma törenine Marmara Grubu Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver ile İstanbul Milletvekili ve Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Şamil Ayrım birlikte katıldılar. Dr. Akkan Suver, törende Azerbaycan Haber Ajansı AZERTAC'a bir demeç verdi.

Dr. Suver'in demeci aynen şöyledir:


Dr. Akkan Suver; "Azerbaycan Avrupa'nın gaz tedarikinde en önemli aktör oluyor"

Bugün Edirne'de TANAP'ın Avrupa bağlantısı tesislerinin açılışı yapıldı. Açılışa Marmara Grubu Vakfı adına katılan  Dr. Akkan Suver; "TANAP ile TAP'ın birleşmesini Avrupa'nın geleceğinde gaz tedarikinde bundan böyle Azerbaycan'ın en önemli tedarikçi aktör olacağını" söyledi.

Dr. Akkan Suver; "Bugün bir Türk olarak, Türk dünyasının geleceği açısından gururlandım. Zira Türkiye'nin bu sınır bölgesine bugün iki cumhurbaşkanı geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in birlikte açılışını gerçekleştirdikleri Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesiyle, Türkiye-Yunanistan sınırında TAP (Trans Adriyatik Boru Hattı) ile birleşen boru hattı Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi'ni geçerek İtalya'ya ulaşacak. Böylelikle Azerbaycan gazı Avrupalı tüketicilerle buluşmuş olacak. Bu buluşma Avrupa'ya yeni bir denge getirecektir. Ayrıca Avrupa'nın enerji güvenliği açısında da başta Balkanlar olmak üzere Orta Avrupa'nın da bu anlamda enerji arz güvenliği sağlanmış olacaktır. Bu arada hemen eklemeliyim ki; Recep Tayyip Erdoğan'ın ve İlham Aliyev'in yaptıkları TANAP Açılışı'yla Azerbaycan Avrupa'nın yeni gaz tedarikçisi konumuna gelmiş oldu."

Dr. Akkan Suver, Azerbaycan'dan 16 yıldır Türkiye'ye gaz akışının devam ettiğini vurgulayarak bu projeyle Rusya ile transit ülkeler arasında bir denge oluşacağını da belirtti.

Dr. Suver bugün açılan boru hattının Türkiye'de 1850 kilometre yol kat ettiğini ve Azerbaycan ile Türkiye arasında bulunan uzun yıllar öncesine dayanan stratejik işbirliğinin yeni bir önemli göstergesi olduğunu da işaret etti.

Van Milletvekili İrfan Kartal, İstanbul Milletvekili ve Marmara Grubu Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Şamil Ayrım'ı Dr. Akkan Suver ile birlikte görmektesiniz. 

Açılış'ta Prof. Dr. Sedat Aybar, Dr. Akkan Suver, Milletvekili Şamil Ayrım ve Milletvekili İrfan Kartal biraradalar

29 Kasım 2019

Çin İnsan Hakları Derneği Marmara Grubu Vakfı’ndaydı

Çin İnsan Hakları Geliştirme Vakfı, Marmara Grubu Vakfı’nı ziyaret etti. Başkan Mengfu Huang ve Lijun Men, Yonghe Zhang, Qibo Lıu, Xin Zhang, Yan Zhang’dan oluşan Çin İnsan Hakları Geliştirme Vakfı Heyeti Dr. Akkan Suver, Ertuğrul Kumcuoğlu, Cafer Okray ve Oluş Molu ile iki Vakıf arasındaki ilişkileri karşılıklı görüş alışveriş diyaloğu içinde gündeme getirdiler.