Marmara Grubu Vakfı Logosu
Marmara Grubu Vakfı · Haber Arşivi

Haber Arşivimiz

Geçmiş dönem haberlerimiz · Arşiv sayfası 329/388

22 Ocak 2015

MARMARA GRUBU VAKFI RUMELİ BALKAN TÜRKLERİ FEDERASYONU’NDAYDI

Karadağ’ın Ankara Büyükelçisi Branko Milic’in Marmara Grubu Vakfı’na yaptığı ziyaret sonrasında Dr. Akkan Suver, Şamil Ayrım ve Müjgan Suver’le birlikte Rumeli Balkan Türkleri Federasyonu ziyaret edildi.

Kalabalık bir heyetle misafirleri kabul eden Federasyon Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Türkiye’de yaşayan Balkan kökenli yurttaşlarımızın iyi birer vatandaş oldukları kadar, köklerine, geleneklerine bağlı olduklarını da vurguladı.

Yaklaşık bir saat süren ziyaretle Büyükelçi Branko Milic, Dr. Akkan Suver ve Şamil Ayrım da birer konuşma yaptılar.

22 Ocak 2015

BRANKO MİLİC MARMARA VAKFI’NI ZİYARET ETTİ

Karadağ Büyükelçisi Branko Milic beraberinde Karadağ Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Jovana Krivokapic ile birlikte İstanbul’da Marmara Grubu Vakfı’nı ziyaret etti. Aynı zamanda Karadağ İstanbul Fahri Başkonsolosu olan Dr. Akkan Suver ziyarette, Şamil Ayrım ve Müjgan Suver’le birlikte misafirleri ağırladı. Gene ziyaret esnasında Büyükelçi Branko Milic, Karadağ’ın bu yıl yapılacak 18. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı düzeyinde katılacağı müjdesini de verdi.

21 Ocak 2015

KARA OCAK FACIASI

15 Ocak 2015

Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Marmara Grubu Vakfını ziyaret etti

Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Marmara Grubu Vakfı'nı ziyaret etti Ziyaret sırasında Balkan ülkeleri hakkında görüş alışverişinde bulunan Ayhan Bölükbaşı, Rumeli Balkan Federasyonu ile Marmara Grubu Vakfı arasında ortak çalışmalar konusunu da gündeme getirdi.

31 Aralık 2014

Kazakistan Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev Marmara Grubu Vakfında

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Marmara Grubu Vakfı'nı ziyaret etti. Marmara Grubu Vakfı yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantı 31 Aralık tarihinde gerçekleşti.

Başkonsolos Yerkebulan Sapiyev’in ziyaretinde Dr. Akkan Suver, Şamil Ayrım, Prof. Dr. Atila Dicle, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, (E) Org. Necdet Timur, Cahit Karakullukçu, Cengiz Güldamlası ve Kenan Akın da hazır bulundu.

         Dr. Akkan Suver'in yaptığı konuşma metni aşağıdadır.

Marmara Grubu Vakfı olarak sivil toplum kimliğimizle Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilere büyük önem vermekteyiz.

Önemle belirtmek isteriz ki; dün Türk Dilli Ülkeler İşbirliği'nin kurulması için girişimde bulunan Nursultan Nazarbayev'in görüşlerindeki isabet ve haklılığını bugün Türk dünyası kabul etmiş ve benimsemiştir.

Gene Nursultan Nazarbayev'in bir Türk Akademisi kurulması konusundaki düşünceleri hayata geçirilmek üzeredir.

Nursultan Nazarbayev, "Türklüğümüzü çocuklarımıza ve bütün dünyaya öğretelim" felsefesiyle de kabul gören bir düşüncenin sahibi olarak da dünyada tanınmakta ve bilinmektedir.

Türkiye'ye gelince devletimiz 2017-2018 dönemi için Kazakistan'ın BM Güvenlik Konseyi üyeliğini desteklemektedir. Bu devletimizin politikasıdır.

Gelecek yıl 2015'de Astana'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev başkanlığında Yüksek Düzeyde İşbirliği Konseyi toplanacaktır.

Bütün bunlar kısa paragraf başlıklarıyla Türk - Kazak münasebetlerinin bugünkü özetidir.

Bu arada önemle belirtmek isteriz ki; gelecek yıl Kazakistan Savaşı Zaferi'nin 70. Yılı kutlanacaktır.

Nursultan Nazarbayev burada da büyük bir öncülük göstererek hayatta bulunan 5115 muharip gaziyi unutmamış ve onları birer hediye seti ve kutlama yazılarıyla aramış ve anmıştır. Bu da O'nun uzak görürlülüğünün, kadirbilirliliğinin ve yüksek vefasının ayrı bir işaretidir.

İşte dünden bugüne gelişen Türkiye - Kazakistan ilişkilerini birkaç satırla özetlemek istedim.  

Bugün burada bir araya gelen biz Marmara Grubu Vakfı yöneticileri olarak, Kazakistan'ın yeni yılını kutluyoruz. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in de sivil toplum kimliğimizle yeni yıllarını tebrik ediyor ve O'nun yüksek şahsında Kazak kardeşlerimize mutluluklar diliyoruz.