Malta
MALTA
Marmara Grubu Vakfı sivil toplum kimliğiyle Türkiye ile Malta arasındaki ilişkilerin karşılıklı olarak geliştirilmesi için yapılması gerekenleri yapmaktadır. Çok iyi bir iş birliği ortamımız olduğunun sorumluluğuyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Malta'nın stratejik potansiyeli çok yüksek olduğunun farkındayız. Zira konumu itibarıyla Malta Avrupa'nın kalbindedir. Benzer bir potansiyel Türkiye'de de vardır. Türkiye’de Avrasya ve Akdeniz bölgeleri için önemli bir ülkedir. Avrasya coğrafyası içinde Asya, Avrupa ve Afrika arasında bir merkez oluşturan Türkiye, Avrupa’nın kalbinde bulunan Malta ile Akdeniz’de jeopolitik öneme haiz iki ülkedirler.
Marmara Grubu Vakfı olarak uluslararası alanda Maltalı şirketlerin yeni girişimlerin peşine düştüğünü biliyoruz. Türkiye olarak Malta'nın dışa açılımında yer almak istiyoruz. Diplomatik ve siyasi ilişkilerimiz gayet iyi, bunu daha somut iş işbirliklerine, özel sektör işbirliklerine dökmek durumundayız. Sosyal, ekonomik ilişkilerimizi daha üst seviyelere çıkarmak, halklarımızın bir araya gelmesini sağlamak ve sürdürülebilir dostlukların önünü açmak durumundayız. Marmara Grubu Vakfı oyarak sadece tanış olmak istemiyoruz, aynı zamanda ortak olmak, dost olmak istiyoruz; halklarımızın ve bölgemizin çıkarı için bunu gerçekleştirmeliyiz.
Marmara Grubu Vakfı olarak Malta’ya gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde aramızda bulunan tarihi ve kültürel birlikteliklerin örneklerini gördük. Bunların ekonomi alanına aktarılması için çalışılması gerektiğine inanıyoruz.
Malta’nın önemli düşünce adamlarından Edward De Bono ile olan ortak dostluğumuz ise, Marmara Grubu Vakfı olarak, bu adaya duymakta olduğumuz yakınlığın en değerli işaretidir.
Malta önceki Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile oluşturduğumuz Akdeniz Çocukları Hareketi sivil toplum örgütü çalışmalarımız her türlü takdirin ve övgünün üzerindedir.